HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Havlíčkobrodský deník - zprávy

Z regionu

Havlíčkobrodský deník - zprávy Zdroj: Havlíčkobrodský deník - zprávy |

Top zprávy z okresu: nádraží a pěší zóna ve Světlé, omezení na obchvatu Brodu

5. 5. 2024 | /PŘEHLED/ Unikla vám některá ze zpráv tohoto týdne na Havlíčkobrodsku? Připravili jsme pro vás přehled toho, co čtenáři Havlíčkobrodského deníku četli nejčastěji. Tak se podívejte.

Výročí smrti Jana Žižky. Sportovci poběží dnem i nocí z Trocnova do Přibyslavi

4. 5. 2024 | Originální akci k výročí úmrtí husitského vojevůdce Jana Žižky z Trocnova připravily společnými silami na květen město Přibyslav, kde Žižka zemřel a jihočeský Trocnov, kde se Žižka narodil.

Obří hala na servis vlaků vznikne na nádraží v Havlíčkově Brodě

4. 5. 2024 | Nové vozy potřebují nové moderní zázemí pro údržbu. České dráhy proto postaví v Havlíčkově Brodě novou servisní halu pro vlaky.

Dominy s otroky za vysokou zámeckou zdí. Poznejte obec na Vysočině

4. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Dominy s otroky v zámečku obehnaném vysokou zdí. I to patří k nedávném minulosti obce, na kterou se ptáme tentokrát. Deník si pro vás připravil unikátní videokvíz. Vyzkoušejte si, jestli podle záběrů poznáte, kde jsme natáčeli.

Festival motorového paraglidingu se koná v Přibyslavi. Láká na Pyro Air Show

3. 5. 2024 | Mezi nebem a zemí. Festival motorového paraglidingu se koná v sobotu 4. května na letišti aeroklubu v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku.

Křižovatka v Přibyslavi je nebezpečná. Vyřešit to má rozšíření chodníku

2. 5. 2024 | /VIDEIO/ Nebezpečná a nepřehledná. Taková je křižovatka ulic Tyršova a Hesovská v Přibyslavi. Radnice ale již našla řešení, jak situaci aspoň trochu zklidnit.

Mor včelího plodu ohrožuje Vysočinu. Omezení platí pro včelaře v okolí Ždírce

2. 5. 2024 | Státní veterinární správa pro Kraj Vysočina vydala mimořádné opatření kvůli výskytu moru včelího plodu. Platí pro chovatele včel na Havlíčkobrodsku a Žďársku.

Rybáři mohou ve Světlé využít nový rybník. Plavou v něm více než dvě tuny ryb

2. 5. 2024 | Rybník Světlá, který se nachází poblíž věznice ve Světlé nad Sázavou, mohou rybáři využívat od středy 1. května.

Počasí na Vysočině: silný vítr má slábnout, o víkendu budou přeháňky

2. 5. 2024 | Na většině území Vysočiny platí i ve čtvrtek výstrahy před silným větrem a požáry. K večeru by by měl vítr slábnout. O víkendu čekají Vysočinu přeháňky.

Farmářské trhy opět zaplní náměstí v Brodě. Koudelův talíř přichystal novinky

2. 5. 2024 | První termín letošních farmářských trhů v Havlíčkově Brodě připadá na sobotu 4. května. Havlíčkovo náměstí zaplní téměř čtyřicet výrobců, pěstitelů a prodejců. Pořadatelé akci dali nový podnázev Letnicový trh.

Větší křižovatka v Pohledu. Zhorší se bezpečnost, obávají se místní

2. 5. 2024 | Větší, modernější a pro řidiče bezpečnější. Tak bude vypadat po rekonstrukci stará křižovatka v Pohledu nedaleko Havlíčkova Brodu. Úpravy začnou v polovině května. Investor kvůli stavbě nechá v obci zbourat u silnice jeden obytný dům.

Náročné úterý pro hasiče na Vysočině. Zasahovali u devatenácti požárů

1. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ U více jak devadesáti událostí zasahovali v úterý hasiči na Vysočině. „Poslední dubnový den byl pro nás opravdu velmi náročný. Ve více než třech desítkách případů jsme odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová.

VIDEO: Čarodějnice pálili i v Dobré u Přibyslavi. Překonali větrné počasí

1. 5. 2024 | /FOTO/ Čarodějnice shořely poslední dubnové úterý večer i v Dobré u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Akci připravil a zabezpečil místní sbor dobrovolných hasičů. Přitom ještě odpoledne to vypadalo, že se tradiční zábava v hasičském areálu pod kopcem vůbec konat nebude, hlavně kvůli silnému větru.

Světlá nad Sázavou má nové vlakové nádraží. Povedlo se, chválí opravu cestující

1. 5. 2024 | /VIDEO/ Mnohem lepší než to bylo. To je podle názoru cestujících nové vlakové nádraží ve Světlé nad Sázavou. Rekonstrukce historické nádražní budovy, odkud se před víc než sto lety spisovatel Jaroslav Hašek společně s malířem Jaroslavem Panuškou vydal pěšky na Lipnici, stála Správu železnic víc než 50 milionů korun s přispěním evropských dotací.

Nevidíš značku. Na obchvatu Brodu dráždí řidiče stavba nového semaforu

30. 4. 2024 | /VIDEO/ Opatrnost a ohleduplnost. To teď potřebují řidiči v Havlíčkově Brodě v lokalitě Kyjovská na severovýchodním obchvatu města. V pondělí 29. dubna tam začala plánovaná úprava křižovatky. Práce trvají do konce srpna.

Čarodějnické tipy na Havlíčkobrodsku: podívejte se, kam můžete vyrazit na pálení

30. 4. 2024 | Filipojakubská noc a pálení čarodějnic, to je již tradičně 30. duben. Deník vám přináší pár tipů, kam vyrazit na Havlíčkobrodsku.

Zákaz ohňů na Vysočině. Lidé mohou pálit čarodějnice bez omezení

30. 4. 2024 | I přes varování meteorologů před vyšším rizikem vzniku požáru na Vysočině nevydá kraj zákaz rozdělávání ohňů. Čarodějnické akce, které si organizátoři naplánovali, zůstávají v platnosti.

Jak správně pálit čarodějnice. Hasiči na Vysočině radí, jak na to

30. 4. 2024 | V předvečer prvního máje se budou pálit čarodějnice. Lidé o Filipojakubské noci z 30. dubna na 1. května zapalují ohně jako ochranu proti létajícím čarodějnicím. Hasiči z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina radí, jak to udělat bezpečně.

Granáty pod sjezdovkou ve Vysoké. Pyrotechnik musel jeden odpálit na místě

29. 4. 2024 | Munici z druhé světové války našel muž v lese pod sjezdovkou ve Vysoké nedaleko Havlíčkova Brodu.

Ulička jako v Itálii. Světlá vylepšuje pěší zónu za desítky milionů, podívejte

29. 4. 2024 | /VIDEO/ Ještě letos se obyvatelé Světlé nad Sázavou projdou po nové pěší zóně od kostela svatého Václava kolem řeky s přiléhavým názvem Pěšinky. Radnice do stavby, která navazuje na předchozí modernizaci náměstí Trčků z Lípy, investuje z rozpočtu skoro třicet milionů korun.



Zpravodajství HavlíčkůvBrodDnes.cz

Správa železnic: Vlaky na Vysočině pojedou stošedesátkou

Správa železnic pokračuje v intenzivní modernizaci havlíčkobrodské trati. V úterý slavnostně zahájila ve Vlkově u Tišnova hned tři stavby. Celkovou obnovou projde tamní stanice a navazující úsek do Křižanova, díky úplnému přerušení provozu bude ...

Správa železnic: Cestující získali moderní prostory na dalších nádražích

Správa železnic neustále zlepšuje prostředí na nádražích po celé České republice, v uplynulém období dokončila výstavbu nových nebo rekonstrukci stáva ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...



Neděle 5.5.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes